Gratis levering ved køb over 650,- kr.     –     Hurtig levering kun 1 – 3 hverdage   

Gratis levering ved køb over 650,- kr.  – Hurtig levering kun 1-3 hverdage

Nældefeber

Hvad er nældefeber?

Når du får nældefeber, viser det sig som et hævet rødligt udslæt, fordi der frigives histamin i huden af cellerne. Det typiske udslæt ligner resultatet af kontakt med en større mængde brændenælder (heraf den latinske betegnelse for nældefeber – urtica – der betyder nælde på latin). Udslættet klør og brænder, hvorfor det kan være meget generende. Det kan komme overalt på kroppen og endog flytte sig samt komme i forskellige størrelser.

Hvad fremkalder nældefeber i huden?

Udslættet udløses ved, at celler i huden udsondrer histamin, der forårsager hævelser i hudens små blodkar og irriterer hudens nerveceller, som giver kløen. Nældefeber kan blive kronisk og komme i jævnlige udbrud. Det kan også forsvinde efter kort tid uden at efterlade spor eller vende tilbage. 

Hvorfor får jeg pludselig nældefeber?

Nældefeber kan opstå på få minutter, og de rødlige hævelser kan flytte sig til andre steder på huden på minutter til timer. Der er mange årsager og det kan være svært at finde den nøjagtige til netop dit udslæt. Som udelukkelse bør du være opmærksom på at antibiotika og nogle typer gigtmedicin af typen NSAID samt blodtrykspræparater af typen ACE-hæmmere kan fremprovokere nældefeber og kunne disse årsager være en mulighed bør du tale med din læge hurtigst muligt. Næsten hver 4. dansker vil opleve nældefeber og oftest rammer det kvinder. Har du allerede allergi overfor bestemte fødevarer eller pludselig får det, kan indtagelse af disse fødevarer forårsage en akut hudreaktion, oftest sker det hurtigt efter du har spist og det kan komme af mad du har spist mange gange tidligere og ikke før har reageret på. 

Blot for at perspektivere reaktionen så er det også histamin, der giver kløen og rødmen ved myggestik og andre insektstik. Der findes andre årsager og det kan være svært at blive klog på nøjagtigt hvorfor det rammer dig. Oftest forsvinder nældefeber af sig selv, men i enkelte tilfælde kommer det igen og igen. Er det tilfældet bør du undersøge mere i dybden, hvad der kan ligge til grund for de tilbagevendende udbrud, for at søge at løse problemet.

Hvad er symptomerne på nældefeber?

Først og fremmest får du et kløende udslæt, der ofte bliver værre af at du klør i det og derfor får hævelser i huden. Det kan både være blegt og rødt og det er vigtigt ikke at klø for meget da det forværrer hudens tilstand. Huden bliver ofte løsere og det bliver nemmere at kratte hul hvis kløen ta’r til. Det kan i nogle tilfælde lindres med kolde klude/omslag.

Hvad kan man gøre ved nældefeber?

Der hvor det er histamin som udløser ubehaget, kan kløe og hævelser oftest lindres ved at tage antihistaminer. Rådfør dig herom med lægen eller på apoteket. Vi har også en del gode eksempler på at ByLykke Colostrum Skin Lotion kan mindske ubehaget med kløe og brændende fornemmelse. 

Colostrum Complex, der er den aktive ingrediens i ByLykke produkterne virker anti-inflammatorisk og kan derfor lindre de fleste ubehag med kløe og hævelser. Sørg for at vaske huden med koldt vand for at lindre den brændende fornemmelse og dup dig godt tør inden ByLykke Lotion påføres.

Men husk det er vigtigt at finde årsagen for at undgå at ubehaget fortsætter længere tid.  

Mild og plejende Lotion uden parfume