Gratis levering ved køb over 650,- kr.     –     Hurtig levering kun 1 – 3 hverdage   

Gratis levering ved køb over 650,- kr.  – Hurtig levering kun 1-3 hverdage

akne

Du har uren hud

Mange teenagere oplever bumser og uren hud, hvoraf de fleste vokser fra det med alderen. Den synlige synder er vores talgkirtler, som bliver tilstoppede og betændte. 

Talgkirtler ligger i underhuden – også kaldet dermis, hvorfra de udskiller talg til smøring af hudens overflade. Hvis kirtlen er tilstoppet, samles olier og bakterier i hulrummet og huden vil ikke få den smørelse, den skal, hvorfor den ofte overkompenserer og du oplever fedtet og uren hud ansigt.

Mange forsøger at fjerne de tilstoppede kirtler (bumser og hudorme) ved at presse indholdet ud, hvilket ofte giver sår og røde mærker og nogle gange ar. Du vil altså ofte gøre problemet meget mere synligt og forværre tilstanden.

Er du en af dem, der ønsker at gøre noget for, at du ikke får yderligere uren hud ansigt, så læs med herunder, hvor vi beskriver mere omkring, hvad du kan gøre for at afhjælpe disse hudproblemer.

Husk altid at søge råd og vejledning hos egen læge og hudlæge, da det er nødvendigt at sikre din hud mod at tage mere skade.

Tag vare på din hud

Bedste produkter mod uren hud og pleje heraf.

Rens ansigtet minimum 2 gange dagligt med en mild sæbe, som ikke udtørrer huden. Aldrig brug produkter med alkohol, det gør kun din hud værre. Vi anbefaler desuden altid en toner efter vask, således du kan lukke din porer til.

Når huden er renset, anbefaler vi et tyndt lag ByLykke Serum efterfulgt af ByLykke Repair. Hvis du ønsker endnu mere fugt kan du bruge vores ansigt olie i stedet for eller sammen med de ovenstående produkter.

Udover dette anbefaler vi altid at påføre huden SPF 30 eller højere hver dag.

Hvis du ønsker noget ekstra selvpleje

Sund kost, rent vand og få mejeriprodukter vil have en positiv virkning på din hud. Desuden anbefaler vi, at du sørge for at drikke rigeligt med vand og undgår sukkerholdige sager på daglig basis. Ønsker du at tilføje vitaminer og mineraler til din kost, kan vi anbefale liposomale produkter fra ActiNovo.

Vær opmærksom på, at megen motion kan vise sig negativt på den urene hud, men følger du vores anvisninger, vil du sagtens kunne dyrke motion og få styr på dine gener.

De fleste mennesker døjer på et eller andet tidspunkt i deres liv med bumser, eller måske akne, i forskelligt omfang. Oftest rammer hudlidelsen i forbindelse med puberteten, når kroppens kønshormoner øger hudens produktion af talg, der skaber en betændelsestilstand i talgkirtlerne omkring de helt små hår i ansigtet, på ryggen og på brystet. Hvis du vil læse mere om akne, så kan du finde info på Sundhed.dk. Talgkirtlernes udførselsgange bliver mere snævre, og talgen ophober sig i kirtlerne og udvikler sig til det, vi kender som hudorme. Den tilstoppede kirtel er et ideelt sted for akne-bakterien, der lever af hudfedt. Bakterien gør talgen fastere, og det bliver endnu sværere for hudfedtet at komme ud af talgkirtlen. Når bakterien nedbryder hudfedt, så dannes der affaldsstoffer og fedtsyrer, som irriterer talgkirtlen og skaber betændelse. Oftest forsvinder akne udbruddene af sig selv inden 25-års alderen, men nogle døjer også med hudsygdommen senere i livet. Uren hud kan især for unge udvikle sig til en svær lidelse, der kræver lægelig assistance. Lægeordineret medicin hertil er oftest med mange bivirkninger på indre organer. Derfor er det vigtigt, at et udbrud tages alvorligt og behandles med det samme. Perioden med lægeordineret medicin skal helst reduceres, så den bliver så kort som mulig. Det kan bl.a. ske ved at følge vores nedennævnte anvisninger. Du skal dog altid følge din læge eller hudlæges anvisninger.

kvinde med uren hud
Kvinde med uren hud

Creme til uren hud – ByLykke Repair plejer og behandler uren hud

Uren hud er betændt og har brug for skånsom pleje for at kunne hele igen, og genvinde sin styrke. Vask huden nænsomt to gange dagligt med mild sæbe eller bare med vand. Undgå at skrubbe huden for hårdt, eller at rense den yderligere med produkter, der indeholder alkohol, som udtørrer den. Plej i stedet huden med hudpleje, der ikke tilstopper porerne. ByLykke Repair optages hurtigt i huden uden at tilstoppe porerne. Det er vigtigt at tilføre huden fugt, også selvom den virker fedtet. Det er en udbredt misforståelse, at man kan behandle fedtet hud ved at affedte den, men det er langt fra tilfældet. Når du fjerner hudens fedt, udtørres den og for at kompensere begynder huden at producere endnu mere fedt. Brug i stedet ByLykke Repair, og påfør produktet efter du har vasket huden forsigtigt.

Du kan som udgangspunkt finde ud af om din hud er tør, normal eller olieret ved at lade huden tørre efter et bad og så vente en halv times tid før du påfører produkter. Hvis huden føles stram og tør, så er det fordi din hud er tør – uanset hvor fedtet eller olieret den bliver senere på dagen. Føles din hud derimod normal eller fedtet efter den halve time uden produkt, så er din hud henholdsvis normal eller olieret.

ByLykke Repair Creme til uren hud
ByLykke Repair Creme til uren hud

Produkter til uren hud

Akne ramt hud er sårbar og kan føles øm og klø. ByLykke Repair dæmper kløen og tilfører de skadede hudceller den næring, de har brug for. Råmælken styrker desuden cellerne, så de kan regenerere og forebygge fremkomsten af ar. Den sårbare hud er meget udsat for vind, vejr, sol og de produkter, som du kommer i ansigtet. Mange, især unge, vil nok ty til at dække huden med makeup, for at mindske synligheden af urenhederne. Dette er i sig selv ikke et problem, så længe makeuppen ikke tilstopper porerne, eller indeholder eksempelvis alkohol som kan være med til at udtørre. Vælg derfor også dine makeup-produkter med omhu, så de bidrager til helingen og plejen af din hud.

Styrk din hud og forebyg akne med cremer til uren hud

Selvom akne i et vist omfang er genetisk betinget, er der alligevel en række forholdsregler, du kan tage for at undgå udbrud af hudlidelsen eller mindske dem. Grundlæggende handler det om at undgå overbelastning af huden, og at holde den sund og stærk. Daglig brug af ByLykke Repair er en god og naturlig pleje af huden, og en af vejene til en sund hud. Cremen er mild og effektiv og vi anbefaler, at du bruger den dagligt efter behov – også i de perioder, hvor aknen ikke er i udbrud. Tag følgende forholdsregler, hvis du ønsker at forebygge akne:

– Hold huden ren. Vask huden i ansigtet og på kroppen med en mild sæbe morgen og aften. Det er vigtigt, at du renser huden nænsomt uden at skrubbe og overbelaste den.

– Tilfør huden fugt. Selvom huden virker fedtet, så skal den have fugt. ByLykke Repair er et oplagt valg af hudpleje til akne, da den let absorberes i huden, hvor den fugter og styrker hudens celler uden at tilstoppe porerne.

– Lev sundt. Drik rigeligt med vand, spis sundt og dyrk motion. Det øger dit velvære og blodcirkulationen i kroppen. Det gør kroppen sund og styrker på den måde din hud.

– Undgå ekstremer. Udsæt ikke huden for megen kulde, varme eller sollys. Selvom sollyset kan dæmpe aknen for en kort periode, kan den ikke holde den nede. Langvarig udsættelse for sol kan til gengæld give solskadet hud og i værste tilfælde hudkræft.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *