Eksem og kløe ved hudsygdommen psoriasis

PSORIASIS

Psoriasis er en autoimmun sygdom, der rammer to til tre procent af vores befolkning. Typisk får infektioner din krop til at bekæmpe de fremmede bakterier eller vira. Autoimmune sygdomme får din krop til at overreagere og angribe sig selv. Med andre ord tror din krop, at dens egne celler er farlige, og prøver at nedbryde dem. Som et resultat ødelægger eller beskadiger din krop helt sunde celler. Normalt udvikler hudceller sig i dybere lag af vores hud og bevæger sig langsomt op til overfladen i løbet af en måned. Ved psoriasis sker denne process på et par dage. De nye hudceller hober sig op med de gamle hudceller, hvilket forårsager røde flager. Normalt opstår udslættene på knæene, ved albuen og i hovedbunden, og så kan psoriasis medføre kløe og en prikkende og brændende fornemmelse. De mest almindelige symptomer på psoriasis er:

 • Røde, betændte pletter 
 • Hvide flager af tør og irriteret hud 
 • Revnet hud, der bløder eller væsker 
 • En brændende fornemmelse, kløe og ømhed 

Heldigvis er det ikke alle med hudsygdommen psoriasis, der har symptomer hele tiden. Psoriasis-eksem kommer og går, og din psoriasis kan derfor være aktiv og kraftig i en periode, men kan derefter blive bedre og helt hele. Hver persons psoriasis-eksem er forskellig, men de fleste mennesker kan følge de samme råd for at gøre tiden mellem udbruddene så lange som muligt. Mange kan holde sin psoriasis nede ved hjælp af cremer, olie, lysbehandling og laser. 

Selvom din psoriasis-eksem kommer tilbage helt af sig selv, så er der nogle få ting, som godt kan udløse et udbrud: 

 • Stress. For nogle mennesker kan overvældende eller usædvanligt højt stressniveau medføre sygdomsaktivitet. Find derfor måder at slappe af på og undgå overanstrengelse.

 • Vejrforhold. Det tørre, kolde miljø, vi har i Danmark om vinteren, er hårdt for de fleste menneskers hud. Og det er derfor endnu værre for sart hud, der lider af psoriasis. Hold derfor din hud ekstra fugtet og hydreret med fede cremer og olier i denne periode.

 • Sollys. Ligesom vinterens kolde vejr kan forårsage et udbrud, kan sommerens skarpe sol også. For meget sollys kan forårsage hudskader eller forbrændinger på huden, som kan føre til psoriasisudbrud. 

CREME MOD PSORIASIS TIL AT LINDRE KLØE OG EKSEM

Lider du af hudsygdommen psoriasis, har din hud brug for ekstra opmærksomhed og pleje. Har du en lang periode uden udbrud, kan det være svært at huske på, at man skal smøre sig ind, men det er altså rigtig vigtigt, hvis du gerne vil holde dine udbrud nede. Mellem udbrud er det nemlig vigtigt at holde huden elastisk og sund, så der er mindre risiko for, at den bliver tør og irriteret. En god creme mod psoriasis er derfor er en fed creme, som er effektiv mod tør og skallende hud og samtidig har en helende effekt. Sådan et produkt finder du hos ByLykke. Vi laver nemlig hudpleje, med økologiske ingredienser uden unødige tilsætningsstoffer som bla. parfumestoffer. Det spiller rigtigt godt sammen med psoriasis, da det i behandlingen mod psoriasis-eksem er en god ide at gå efter naturlige produkter, der hverken indeholder parfume eller kemikalier, som eventuelt kan udløse et udbrud. ByLykke Skin Creme og Lotion indeholder Colostrum Complex, som er den første mælk koen har efter kælvning. Råmælk indeholder mere end 90 næringsstoffer og dæmper inflammation og mindsker dermed både rødme og kløe. Derudover stimulerer den en helingsprocess, som holder huden sund og elastisk og kan dermed også lindre de tørre områder eller sår, der opstår på grund af kløe. 

 • Ancient Minerals magnesium lotion

  Ancient Minerals Lotion 150 ml.

  Ancient Minerals

  DKK 230,00
 • Økologisk hybenkerneolie, 100% naturprodukt

  Hybenkerne olie, øko 100 ml.

  Oleador

  DKK 160,00
 • Basedannende drik med mineraler

  Basica aktiv - basedannende drik

  BioVita A/S

  DKK 199,00
 • Zechstein magnesium badesalt, til pleje af krop og fødder

  Magnesium badesalt 1 kg.

  ByLykke

  DKK 125,00
 • Økologisk magnesium badesalt og helende ByLykke Colostrum creme

  Eksem - psoriasis - tør hud pakke

  ByLykke

  DKK 325,00
  DKK 300,00
 • ByLykke Creme og Hybenkernerose olie - økologisk

  Hybenkerne olie og Creme

  ByLykke

  DKK 360,00
  DKK 350,00
 • Økologisk ByLykke Skin Creme til tør og sensitiv hud

  ByLykke Skin Creme

  ByLykke

  DKK 200,00
 • flydende lotion

  ByLykke Skin Lotion NY PÅ VEJ!

  ByLykke

  DKK 0,00
 • 200 ml. økologisk ByLykke Skin Lotion til den tørre hud, som kræver ekstra næring.

  ByLykke Skin Lotion 200 ml.

  ByLykke

  DKK 225,00
  DKK 125,00
back