Forebyggelse af soleksem | ByLykke

Soleksem og solallergi er udtryk, der ofte bruges til at beskrive en række tilstande, hvor der opstår et kløende rødt udslæt på hud, der har været udsat for sollys. Nogle mennesker har en arvelig type soleksem, mens andre kun udvikler tegn og symptomer, når de udløses af en anden faktor – såsom visse typer medicin. Mange mennesker oplever i sit liv at få soleksem, men især kvinder mellem 15 og 35 år bliver ramt. Soleksem viser sig ved små, røde knopper, der klør. Den kommer typisk på kroppen på hals, skuldre, arme og ben. Personer, der er svært solfølsomme, bør følge disse råd for at forebygge soleksem:

Begrænsning af soleksponering

Undgå at tilbringe tid i solen, især når solens stråler er mest intense – mellem kl. 10 og kl. 14. 

Brug solcreme 

Brug en solcreme med en høj SPF, der specifikt blokerer både ultraviolette UVB- og UVA stråler. Påfør solcreme generøst, og igen hver anden time – eller oftere, hvis du har været ude at bade eller sveder. 

Hold dig i skyggen og dæk dig til

Brug en hat med en bred kant og dæk dine arme og ben til med tøj, der er tæt vævet eller specielt designet til at beskytte mod solen. 

BEHANDLING OG LINDRING AF SOLEKSEM 

Har uheldet været ude, hjælper de gode råd mod forebyggelse af soleksem ikke ret meget. Selvom soleksem typisk forsvinder af sig selv efter nogle dage, er der mange måder, du kan lindre og behandle det på. De røde knopper, man typisk oplever ved soleksem, kan i værste tilfælde blive til blærer, der brænder, klør og generer. Derfor er det en god idé at nedkøle huden, ligesom du gør det, når du påfører en aftersun efter en mild solforbrænding. I vores sortiment finder du ByLykke Skin Lotion, som er en plejende kropslotion, der giver din hud næring og pleje, og så er den særdeles god til brug som aftersun, da den giver ekstra næring til hudens celler, så de kan reparere og opbygge sig på ny. Du kan med fordel også blande lidt af vores hybenkerneolie i vores lotion, da olien hjælper til at fremskynde helingsprocessen. Vores ByLykke Skin Lotion indeholder 15 % aktiv Colostrum Complex, som er råmælk, der afhjælper inflammation.

Alle vores produkter er naturlige, økologiske og miljøvenlige og så er de fri for parfume. De er derfor ekstra gode på soleksem, da din hud derfor ikke vil irritere eller svie yderligere efter påføring af cremen. 

HUSK ALTID AT FOREBYGGE SOLEKSEM 

Selvom at det er muligt at behandle og lindre soleksem, er det et udslæt, der kan klø, brænde og generelt være rigtigt generende – specielt, hvis du befinder dig på en badeferie. For får du først soleksem bør du efterfølgende holde dig helt i skyggen i nogle dage. Derfor er forebyggelse af soleksem ekstra vigtigt – især, hvis du er mere følsom over for solen end andre. Husk derfor altid solcreme, når du går ud – også selvom solen måske ikke skinner.  • Økologisk hindbærkerneolie, 100% naturligt

  Hindbærkerne olie økologisk 100 ml.

  Oleador

  DKK 175,00
 • Blomster mist af hvid rose, økologisk

  Økologisk rosen vand, hvid, alkoholfri, 100 ml

  Alteya Organics

  DKK 79,00
 • Blomster mist af melissa, økologisk

  Økologisk melissa vand, alkohol fri, 100 ml

  Alteya Organics

  DKK 79,00
 • flydende lotion

  ByLykke Skin Lotion NY PÅ VEJ!

  ByLykke

  DKK 0,00
 • 200 ml. økologisk ByLykke Skin Lotion til den tørre hud, som kræver ekstra næring.

  ByLykke Skin Lotion 200 ml.

  ByLykke

  DKK 225,00
  DKK 125,00
 • ByLykke Skin Lotion, storkøb 3x200 ml

  ByLykke Skin Lotion 3 x 200 ml

  ByLykke

  DKK 675,00
  DKK 375,00
back