Kulde og hudpleje

Lige nu har vi brug for ekstra beskyttelse. Vejr og vind påvirker vores hud og hvis vi ikke beskytter os ekstra kan huden let blive rød, tør og sprække.

Jeg har gennem de sidste 9 år brugt ByLykke Skin Creme som ansigts creme. Jeg bruger den fra september til juni og de sidste sommer måneder bruger jeg By Lykke Beauty Creme som er knap så fed.

Der er mange holdninger til, om en creme skal indeholde vand. Min helt klare holdning er, at vand skal der til. Når vi bruger naturlige olier som ByLykke indeholder er vandet vigtigt for at kunne transportere olierne ind gennem overhuden. Indeholde en creme lanolin og petrokemisk olie, kan det volde problemer med vand, da disse olier ikke kan komme gennem huden, men i stedet lægger sig ovenpå huden. Det der sker her, når der man er ude i frostvejr umiddelbart efter at have påført cremen, er at det vand som ikke er væk fra huden, fryser og kan beskadige huden.

Vand i ByLykke produkterne er med til at transportere de vigtige næringsstoffer i Colostrum Complex® samt de vigtige olier ind gennem overhuden, ind hvor de skal gavne og give fugt.

Vi har selv testet ByLykke Skin Creme og Lotion på vinterferie, med det bedste resultat. Ingen tørre områder omkring øjnene eller tørhed og sprækker omkring læberne. Jeg fik i øvrigt den fineste brune kulør uden forbrændinger eller tørhed til følge.

Udfra mine erfaringer opfordrer jeg derfor til at læse indholdslisten i forhold til, hvad du skal bruge når kulden står for døren. Petrokemiske olier er efter min mening ikke egnet til hudpleje, da det lukker hudens evne til selv at “ånde”. Vi optager fugt (og forurening) og afgiver affaldsstoffer gennem huden. Dette gør huden til kroppens største organ, hvorfor det er vigtigt at passe det godt.

Mere om økologi og ByLykke senere.

Kh Pia Lykke