Strålebehandlet hud

Desværre rammer strålebehandling mod kræft ikke kun de syge kræftceller. Behandlingen angriber også raske celler i hud, slimhinder, hår og knoglemarv.

Efter strålebehandling vil man opleve, at huden bliver rød, skaller af og der kan opstå væskende sår. Reaktionen minder om en voldsom solskoldning, der viser sig på selve det bestrålede hudområde.

Huden reagerer som regel kraftigst sidst i behandlingsforløbet, og i ugerne efter afsluttet behandling, og der går normalt en måned fra den sidste behandling til huden er helet.

Styrk hudens heling med ByLykke Creme og Lotion

Både ByLykke Lotion og Creme er effektive produkter til pleje og behandling af strålebehandlet hud. For et optimalt forløb kan produkterne anvendes sideløbende, tilpasset den fase af behandlingen, patienten er i. I de dele af behandlingen, hvor huden er særlig øm, anbefaler vi, at man bruger lotionen, der nemt smøres på og hurtig bliver absorberet. På den måde generes huden mindst muligt.

Kombinationen af de reneste naturlige olier og colostrum fra råmælk tilfører huden næring og beskyttelse. Produkterne styrker huden og medvirker til at udbedre hudens tabte strukturer.

Den strålebehandlede hud styrkes af ByLykke Creme og Lotion, og patienter vil opleve, at den skadede hud heler hurtigere. Desuden vil eventuelle ar blive blødtgjort og huden bliver mere elastisk ved en regelmæssig behandling med ByLykke Creme og Lotion.

Strålebehandlinger varmer huden op, og det kan være en god idé at køle det behandlede med et koldt viskestykke fra køleskabet – maximalt 15 minutter – før huden med forsigtighed behandles med ByLykke Creme eller Lotion.

Giv din hud langvarig omsorg

Mindst 1 år efter strålebehandlingen bør man undgå sollys på det bestrålede område, og det er derfor vigtigt at beskytte det pågældende hudområde mod sol med et tørklæde, løstsiddende tøj og solcreme med en høj solfaktor.

Stramt tøj kan genere den følsomme hud, og hudprodukter med parfume kan forværre hudgenerne. Brug kun mild sæbe og parfumefri hudpleje. ByLykke Lotion og Creme er fuldstændig fri for parfume og andre unødvendige fyldstoffer, og produkterne er nærende og skånsom pleje, som du med fordel kan blive ved med at bruge dagligt efter endt strålebehandling for at beskytte og pleje den sårbare hud.

ByLykke Creme og Lotion plejer og styrker hudens cellefunktion. Produkterne er et effektiv og skånsomt valg, hvis du vil opnå en velplejet og stærk hud uden unyttige kemikalier og på naturens egne præmisser.

Køb ByLykke-produkterne her.