Gratis levering ved køb over 650,- kr.     –     Hurtig levering kun 1 – 3 hverdage   

Gratis levering ved køb over 650,- kr.  – Hurtig levering kun 1-3 hverdage

Soleksem – lindring og behandling

Du har højst sandsynlig soleksem, også kaldet solallergi, hvis et rødt, kløende udslæt opstår efter udsættelse for sollys. Soleksem er et udslæt, der er ret almindeligt, men viser sig typisk hos kvinder mellem 15 og 35 år. Soleksem kan også være arveligt, relateret til brug af visse lægemidler eller forbundet med eksponering af irriterende stoffer som visse planter eller frugter. Symptomerne på soleksem vises typisk 30 minutter til flere timer efter udsættelse for solen. 

Udslættets karakteristika kan variere, men kan omfatte: 

– Grupper af små knopper eller blærer 
– Kløende røde pletter 
– Områder af huden, der føles som om, de brænder 
– Hævede eller ru pletter 

Hvad gør man ved soleksem?

Der er ikke en bestemt behandling mod soleksem, og de fleste gange er det et udslæt, der går væk af sig selv efter 10-14 dage. Det afhænger af det specifikke udslæt, og om der er betydelig solforgiftning eller ej. Hvis udslættet klør, kan du dog sagtens behandle det med en creme mod soleksem. 

ByLykke Skin Lotion Creme til behandling af soleksem
ByLykke Skin Lotion Creme til behandling af soleksem

Hos ByLykke oplever vi gode erfaringer ved brug af ByLykke Skin Lotion eller Creme til behandling af soleksem. Til kroppen, der hvor soleksem typisk optræder, anbefaler vi ByLykke Skin Lotion, som er en effektiv creme mod soleksem, og så anbefaler vi den også som aftersun. Vores Lotion indeholder 15 % Colostrum Complex, der er råmælk, som er en unik og aktiv ingrediens i alle ByLykke produkter. Bruges den som behandling af soleksem, virker den antiinflammatorisk og helende. Soleksem betyder oftest, at din hud brænder og klør, men ByLykke Skin Lotion vil med påføring mildne og lindre smerten. Du kan med fordel påføre cremen et par gange på de steder, du har udslæt. 

Oplever du stor smerte, kan du på apoteket også købe creme til soleksem i håndkøb. Det er cremer, der indeholder antihistaminer og binyrebarkhormon, da det dæmper den allergiske reaktion.  

Hindbærkerne olie til behandling af soleksem
Hindbærkerne olie til behandling af soleksem

Behandling af soleksem – forebyggelse 

Selvom at der altid findes en behandling mod soleksem eller en måde det kan lindres på, er det et udslæt man bør undgå. Både fordi, at det gør ondt og fordi, at det kan ødelægge hudens struktur og gøre den endnu mere følsom over solen. Heldigvis er der flere ting du kan gøre for at forebygge soleksem. Det kan for eksempel være: 

– Brug solcreme. Påfør solcreme med en SPF på mindst 30 ca. en halv time, inden du går ud i solen, og påfør igen hver anden time – gerne oftere, hvis du svømmer eller sveder meget. 

– Beskyt din hud med langærmede bluser og en stor hat. Det kan også være en god idé at bære specielt fremstillet tøj, der indeholder solbeskyttende faktorer, hvis du ved, at du skal bruge lang tid i solen. 

– Undgå solen mellem kl. 10 og kl. 14, når solens stråler er mest intense. For ekstra beskyttelse skal du holde dig ude af solen indtil efter kl. 16. 

– Hvis dit soleksem kommer af en allergi, skal du gradvist udsætte dig for mere lys om foråret. Dette kan medvirke til at reducere sandsynligheden for at udvikle soleksem.