Gratis levering ved køb over 650,- kr.     –     Hurtig levering kun 1 – 3 hverdage   

Gratis levering ved køb over 650,- kr.  – Hurtig levering kun 1-3 hverdage

Creme mod strækmærker?

Strækmærker forsvinder desværre aldrig, men en creme mod strækmærker kan dog gøre dem mindre synlige hurtigere. Men hvad præcis er et strækmærke? Et strækmærke er en type af ar, der udvikler sig, når vores hud strækker sig eller trækker sig sammen hurtigt. Den pludselige ændring får kollagen og elastin, som understøtter vores hud, til at briste. Når huden heler, kan der forekomme strækmærker. De kan opstå på både maven, armene, lårene og ballerne. Det er ikke alle, som udvikler strækmærker på deres hud, og hormonelle forandringer ser typisk ud til at spille en rolle. Du kan også have en højere risiko for strækmærker, hvis folk i din familie får strækmærker.

Gravid mave med strækmærker
Gravid mave med strækmærker

Hvis du udvikler strækmærker, er det mest sandsynligt, at du gør det på disse tidspunkter i dit liv:

– I puberteten
– Under graviditet 
– Ved hurtigt vægttab eller forøgelse
– Ved styrketræning med vægt, hvor du har hurtig muskelvækst

Når strækmærker først vises, er de typisk røde, lilla, lyserød, rødbrune eller mørkebrune afhængig af din hudfarve. Tidlige strækmærker kan også føles let hævede og kan være kløende. Efter noget tid vil strækmærket typisk blive hvidt. Strækmærker kan være et stort irritationsmoment for mange, og derfor er de ofte på jagt efter en god behandling eller creme mod strækmærker. Men ligesom alle andre ar, så er strækmærker permanente. Dog kan en creme mod strækmærker gøre dem mindre synlige. 

ByLykke Creme Lotion til forebyggelse og forbedring af strækmærker
ByLykke Creme Lotion til forebyggelse og forbedring af strækmærker

Der findes en del olier og cremer mod strækmærker på markedet. De kan som sagt ikke fjerne et strækmærke helt, men derimod mindske synligheden. Hos ByLykke forhandler vi kun naturlige og økologiske produkter – både olier og plejeprodukter. Mange leder efter en creme mod strækmærker, men typisk er en olie faktisk bedre. Her på siden finder du vores hindbærkerneolie og hybenrosekerne olie som er 100 % naturlige uden tilsætningsstoffer. Derudover indeholder olierne antioxidanter som A- og E-vitamin, der bidrager til at holde huden normal og sund ved at holde den elastisk og give huden en ensartet overflade. Olier og cremer mod strækmærker har typisk ikke en direkte effekt på strækmærket, men bidrager til at holde huden sund, så synligheden af strækmærkerne mindskes. Her på siden finder du vores hindbærkerneolie i kombination med vores ByLykke Lotion, samt vores hybenrosekerne olie i kombination med ByLykke Skin Cremer, som går ind og stimulerer helingsprocessen, og de er derfor effektive til brug ved behandling af strækmærker. Du kan med fordel bruge ByLykke produkter og olierne sammen.