Gratis levering ved køb over 650,- kr.     –     Hurtig levering kun 1 – 3 hverdage   

Gratis levering ved køb over 650,- kr.  – Hurtig levering kun 1-3 hverdage

Forebyggelse af soleksem

Soleksem og solallergi er udtryk, der ofte bruges til at beskrive en række tilstande, hvor der opstår et kløende rødt udslæt på hud, der har været udsat for sollys. Nogle mennesker har en arvelig type soleksem, mens andre kun udvikler tegn og symptomer, når de udløses af en anden faktor – såsom visse typer medicin. Mange mennesker oplever i sit liv at få soleksem, men især kvinder mellem 15 og 35 år bliver ramt. Soleksem viser sig ved små, røde knopper, der klør. Den kommer typisk på kroppen på hals, skuldre, arme og ben.

Ældre kvinde med hat mod soleksem
Ældre kvinde med hat mod soleksem

Personer, der er svært solfølsomme, bør følge disse råd for at forebygge soleksem:

Begrænsning af soleksponering – Undgå at tilbringe tid i solen, især når solens stråler er mest intense mellem kl. 10 og kl. 14. 

Brug solcreme – Brug en solcreme med en høj SPF, der specifikt blokerer både ultraviolette UVB- og UVA stråler. Påfør solcreme generøst, og igen hver anden time – eller oftere, hvis du har været ude at bade eller sveder. 

Hold dig i skyggen og dæk dig til – Brug en hat med en bred kant og dæk dine arme og ben til med tøj, der er tæt vævet eller specielt designet til at beskytte mod solen. 

Behandling og lindring af soleksem

Har uheldet været ude, hjælper de gode råd mod forebyggelse af soleksem ikke ret meget. Selvom soleksem typisk forsvinder af sig selv efter nogle dage, er der mange måder, du kan lindre og behandle det på. De røde knopper, man typisk oplever ved soleksem, kan i værste tilfælde blive til blærer, der brænder, klør og generer. Derfor er det en god idé at nedkøle huden, ligesom du gør det, når du påfører en aftersun efter en mild solforbrænding. I vores sortiment finder du ByLykke Skin Lotion, som er en plejende kropslotion, der giver din hud næring og pleje, og så er den særdeles god til brug som aftersun, da den giver ekstra næring til hudens celler, så de kan reparere og opbygge sig på ny. Du kan med fordel også blande lidt af vores hybenkerneolie i vores lotion, da olien hjælper til at fremskynde helingsprocessen. Vores ByLykke Skin Lotion indeholder 15 % aktiv Colostrum Complex, som er råmælk, der afhjælper inflammation. 

ByLykke Skin Lotion til forebyggelse af soleksem
ByLykke Skin Lotion til forebyggelse af soleksem

Alle vores produkter er naturlige, økologiske og miljøvenlige og så er de fri for parfume. De er derfor ekstra gode på soleksem, da din hud derfor ikke vil irritere eller svie yderligere efter påføring af cremen.

Husk altid at forebygge soleksem

Selvom at det er muligt at behandle og lindre soleksem, er det et udslæt, der kan klø, brænde og generelt være rigtigt generende – specielt, hvis du befinder dig på en badeferie. For får du først soleksem bør du efterfølgende holde dig helt i skyggen i nogle dage. Derfor er forebyggelse af soleksem ekstra vigtigt – især, hvis du er mere følsom over for solen end andre. Husk derfor altid solcreme, når du går ud – også selvom solen måske ikke skinner.