Gratis levering ved køb over 650,- kr.     –     Hurtig levering kun 1 – 3 hverdage   

Gratis levering ved køb over 650,- kr.  – Hurtig levering kun 1-3 hverdage

Inflammation

Når fremmede stoffer trænger ind i kroppen, så forsøger immunforsvaret at beskytte den ved at udsende hvide blodlegemer og kemiske stoffer. Disse stoffer kan blandt andet være bakterier og virus. Den reaktion kaldes inflammation. Inflammation er, i de fleste tilfælde, en nyttig reaktion, der beskytter kroppen mod betændelser og infektioner, men af og til reagerer immunforsvaret på en måde, som generer eller skader kroppen. 

Det kan opstå når der går hul på huden som ved en rift eller hudafskrabning, eller når du får et sår. I et sår vil der næsten altid være fremmedlegemer til stede, og så påbegynder kroppens oprydningsarbejde. Hvide blodlegemer vil strømme til, hvor de vil bekæmpe al virus og bakterier som det står beskrevet på inflammation fra Sundhed.dk. Selvom du ikke kan se de hvide blodlegemer direkte, så vil du garanteret lægge mærke til reaktionen omkring såret – for denne reaktion er inflammationsreaktionen, som er kendetegnet ved rødme, hævelse, varme, smerte og i nogle tilfælde også nedsat bevægelighed i området.

kvinde med inflammation i huden

Hvordan ved jeg, det er inflammation i huden?

Kroppens reaktion mod ydre påvirkninger kan være rødme og hævelse, samt en varm fornemmelse i huden. Det er dog ikke alle inflammationstilstande, som skyldes et synligt sår eller hul på huden- Mange af de mere almindelige hudlidelser skyldes inflammationer, og andre typer hudlidelser som psoriasis, rosacea og cellulitis er forårsaget af inflammation i huden.

Inflammation i huden i ansigtet – Rosacea

Rosacea skyldes en permanent betændelsestilstand i ansigtshuden. Symptomerne er vedvarende rødme, røde knopper eller pletter, ujævnheder, som ligner bumser. Blodkarrene i huden svulmer op og begynder at klø, som det også forklares på siden for rosacea fra Sundhed.dk. Ældre mænd med rosacea oplever ofte rhinophyma (en forstørrelse af næsen og ofte deformitet af talgkirtlerne). Rosacea behandling er ofte individuelt, da der findes flere typer, som behandles forskelligt. Hudlægen vil ofte vide besked, hvorfor det er vigtigt at du går til egen læge eller hudlæge i første omgang.

Der er ingen kendt årsag til hvorfor man får rosacea, men det menes at sygdommen udspringer fra en kombination af arv og miljø. Der er også afklaret en række ting, som gør tilstanden værre, såsom sollys, alkohol, krydret mad, ekstreme temperaturer og langvarig brug af binyrebarkhormon i ansigtet.

Psoriasis

Psoriasis er en kronisk hudsygdom, der kan skyldes inflammation i huden. Denne inflammation er dog ikke skabt af noget udefra, men er derimod hudens eget immunforsvar der angriber sig selv uden nogen synlig grund. Det er derfor en tilstand, som minder om betændelse, men uden at være betændelse i klassisk forstand psoriasis fra Sundhed.dk.

Der findes flere typer af sygdommen, som kræver forskellig behandling. Derfor anbefaler vi hos ByLykke at du i første omgang opsøger egen læge, for at få klarlagt om der virkelig er tale om psoriasis, og derefter hvad han eller hun anbefaler.

Psoriasis rammer forskellige steder på kroppen og hårbunden, og kan forårsage gigt. Vores erfaring er, at ByLykke-produkterne kan være gavnlige ved nogle af varianterne af psoriasis som bl.a. pustolos psoriasis, som oftest ses på fodsåler og i håndflader, og dråbeformet psoriasis også kaldet guttat psoriasis, som oftest udløses af en infektion. Psoriasis creme findes der mange af, og intet produkt er garanteret at hjælpe. Men vi har set mange positive tilfælde, hvor ByLykke Skin Creme har kunnet dæmpe og lindre i netop de to ovennævnte sygdomsforløb.

ByLykke original skin creme mod inflammation

Cellulit – betændelse i underhuden

Cellulit er en bakteriel infektion i underhuden og fedtvævet under, der bl.a. kan skyldes infektion af stafylokokker eller streptokokker som kan komme fra dyrebid eller via sår. Sygdommen starter ofte som revner i huden, som især kommer mellem tæerne eller på fødderne. Den skaber en rødme i huden, der tiltager i løbet af få dage. Det ramte område bliver normalt ømt og irriteret. Udbrud af cellulit kan desuden give feber og fremkalde træthed som det også står beskrevet på siden om cellulit fra Sundhed.dk. Cellulit skal behandles hurtigt, og vi opfordrer til at du søger læge hvis du har mistanke om at denne betændelsestilstand. 

Vi har dog fået gode tilbagemeldinger om, at der ved at massere ByLykke Creme et par gange dagligt, skabes bedring og mindre ømhed. Dette skal dog ikke ses som alternativ til medicinsk behandling med antibiotika, som er den primære behandlingsform.

Bulet fedtvæv, også kaldet appelsinhud, skal dog ikke forveksles med cellulit – Disse to har intet med hinanden at gøre, og appelsinhud er bestemt ikke unormalt eller farligt.

Colostrums helende egenskaber

Hud ramt af inflammation har brug for styrkende pleje for at hele, og for at minimere den irritation og ømhed, der følger med lidelsen. En bærende ingrediens i ByLykke Creme og Lotion er colostrum fra koen. Det er råmælken fra koen, som den producerer de første 3 dage efter kælvning. Den indeholder mere end 90 forskellige næringsstoffer, som styrker hudens immunforsvar, bekæmper inflammation og skaber balance i huden ved at bidrage med næring i alle de kemiske reaktioner, som kroppen gennemgår dagligt.

Colostrum hjælper skadet hud til hurtig heling, og nedsætter kløe og ubehag. Derfor er ByLykke Creme og Lotion oplagt pleje til medtaget hud, der har brug for ekstra næring for at genvinde sin styrke.

Hvordan bruges produkterne fra ByLykke?

Vi anbefaler, at du bruger ByLykke Creme, Lotion eller Repair dagligt, og ellers efter behov. Du bør også bruge produkterne i perioder, hvor du ikke oplever udbrud af inflammation. Ved at pleje huden, og holde den stærk, ruster du den til at holde infektioner ude. Hvis din hud er meget følsom, så anbefaler vi, at du anvender Lotion eller Repair, der optages hurtigt i huden, så den generer mindst muligt. Creme og Repair er velegnet til mindre hudområder, ansigt og hals, mens lotionen er god til større områder på kroppen.

ByLykke original skin creme og lotion mod inflammation

Skånsom og effektiv

Udover økologisk colostrum fra råmælk, så indeholder ByLykke Creme og Lotion en bred vifte af naturens egne gode ingredienser. Produkterne er skabt med de reneste, mest økologiske olier fra mandeler, sheanødder og jojoba. Olierne optages let i huden, og tilfører den fugt og vitaminer, der holder den spændstig og stærk uden at tilstoppe porerne. Produkterne har en mild duft, og de er fuldstændig fri for parfume, parabener og æteriske olier.

Vi har fjernet alle overflødige fyldstoffer og kemi. Kombinationen af aktive og nærende ingredienser gør ByLykke produkterne til det oplagte valg af hudpleje, hvis du døjer med inflammation. Produkterne er både skånsomme, og tilfører effektivt huden næring, så resultatet bliver en stærk, smuk og blød hud.