Gratis levering ved køb over 650,- kr.     –     Hurtig levering kun 1 – 3 hverdage   

Gratis levering ved køb over 650,- kr.  – Hurtig levering kun 1-3 hverdage

Magnesium salt og dets virkning

Er du anspændt, sover dårligt, har uro i ben og krop, ømme muskler hudproblemer med kløe? Så er det måske et magnesium bad du har brug for. Kroppen kan altid bruge ekstra magnesium og den bedste måde er via huden. Du finder også en opskrift på magnesiumolie nederst på siden. Bliv også klogere på forskellen mellem Epsom salt og magnesiumsalt.

Magnesium badesalt kan bruges til bløde hæle
Magnesium badesalt kan bruges til bløde hæle

Magnesiumolie eller bad

Har du ikke et badekar kan du lave en magnesiumolie og smøre det på huden efter badet eller før du går i seng. Du kan også anskaffe dig et minibadekar eller bruge et fad til fødderne, hvor opløsningen øses op af benene med hænderne ind i mellem for at sprede området hvor saltet kan trænge gennem huden.

Magnesium bad og sart hud

Har du eksem eller psoriasis skal dit badevand være lunkent inden du hopper i, blot for at beskytte den sarte hud som i forvejen kan svie lidt ved berøring med saltvandet. Ofte kan det være gavnligt at tilføje lidt olie eller glycerin til badevandet for at beskytte huden.

Ancient Minerals Magnesium Lotion
Ancient Minerals Magnesium Lotion

Bedre nattesøvn

Magnesium har en beroligende effekt på nervesystemet og du kan med fordel tage et fodbad en times tid før du skal sove. Alternativt kan du smøre magnesiumolien på underbenene og mærke, hvordan det giver ro til urolige ben og i det hele taget berolige din indslumring og give bedre søvn. Ved myoser og nakke spændthed kan du med fordel komme magnesiumolien på den øverste del af ryggen og lade det tørre godt ind før du lægger dig.

Epsom salt eller magnesium klorid

En vigtig forskel du skal være opmærksom hvis du skal vælge mellem epsom salt og magnesium klorid: Epsom salt er magnesium sulfat og ikke lige så effektivt og rent som magnesium klorid. Hvis du bruger epsom salt skal mængden i dit badevand øges en del og gentages flere gange for at opnå samme effekt, som den du får ved at bruge magnesium klorid. Trods dette vil den ikke være lige så effektiv i forhold til optagelsen i cellerne da de bioaktive stoffer i magnesium klorid er lettere tilgængelig for kroppens celler. 

Epsom salt er det mest kendte af de to produkter og vi vil derfor gerne slå et slag for magnesium klorid, da du opnår større effekt i forhold til biotilgængeligheden af magnesium. Ønsker du derimod at udrense cellerne, er et bad med epsom salt effektivt. Det er i den sammenhæng vigtigt at drikke rigeligt vand og smøre en god creme på efter sådan et bad for at bevare fugtbalancen. 

ByLykke Skin Creme og Lotion

Efter et magnesium bad kan du med fordel smøre med ByLykke Lotion eller Creme, da disse giver dine hudceller næring gennem de store mængder colostrum(råmælk) de indeholder. De økologiske olier er med til at beskytte huden og holde dig fugtet. Colostrum virker anti kløe og anti inflammatorisk hvis du har problemer med eksem, allergi eller psoriasis.

ByLykke Skin Creme Lotion til pleje og heling efter magnesium badesalt
ByLykke Skin Creme Lotion til pleje og heling efter magnesium badesalt

Lotion med Zechstein salt

Bylykke ApS har valgt at forhandle Ancient Minerals Lotion for at give vores kunder mulighed for at smøre sig ind i lækker sheabutter sammen med saltet. Har du mindre børn er denne lotion et super valg og naturligvis også til dig selv, når det skal være nemt og bekvemt. Lotion er uden parfume og lavet med omtanke for at den skal bruges af hele familien. Lige i vores ånd, derfor har den en stor plads på hylden.

Zechstein magnesiumklorid

Hvis du ønsker at bruge den reneste og fineste kvalitet er saltet fra Zechstein det bedste valg. Magnesiumklorid herfra er et koncentrat som indeholder makro- og mikroelementer, der er vitale for vores sundhed. Koncentrationerne er meget højere end i øvrig hav salte. Denne kvalitet udvindes fra depoter ca. 1600 m under havoverfladen og har gennemgået 5 cyklusser af oversvømmelse og udtørring i adskillige millioner år.

Magnesium spray – hjemmelavet

Alt efter hvor meget du ønsker at lave, så er opskriften meget simpel. Du skal bruge lige mængde salt og destilleret vand afmålt i et bæger så det er kop til kop du måler efter. Hvis du ønsker at bruge vand fra vandhanen fordi du ikke lige har destilleret vand på hylden så lad ikke dette stoppe dig, dog skal du være opmærksom på at det kan forkorte holdbarheden, men så kan du vælge at lave en portion lidt tiere i stedet. Desuden koges vandet først så vi mener ikke, det er livet om at skaffe destilleret vand, før du kan komme i gang.

Magnesium badesalt i pose på 1 kg
Magnesium badesalt i pose på 1 kg

Opskrift: 

Vandet bringes i kog og hældes herefter over flagerne, som ligger i en rengjort glasskål eller målebæger med tud så det er nemt at hælde videre – sprit evt. af inden du går i gang. Når det er helt opløst og kølet ned kan det kommes på den type beholder du ønsker. Magnesiumsalt virker olieagtigt når du får det på fingrene og denne virkning får den opløste salt til at virke olieagtig, deraf navnet magnesium olie. Nogle foretrækker sprayflasker, men vi foretrækker at hælde det ud i hånden og påføre olien til de steder på kroppen, hvor vi anvender det. Holdbarhed er op til 6 månederr. hvis du er grundig med rengøring og bruger destilleret vand.